Faaliyet Alanlarımız

1) DENİZ DEŞARJ HATLARI

2) MADEN PROJELERİ

3) ENDÜSTRİYEL TESİSLER

4) HES PROJELERİ

5) ŞEBEKE HATLARI

6) KATU ATIK DEPOLAMA SİSTEMLERİ

7) ALTYAPI TAAHHÜT PROJELERİ

  1. 1) Deniz Deşarj Hatları

Deniz suyu arıtma tesisleri, atık su arıtma tesisleri ve soğutma suyu ihtiyacının bulunduğu endüstriyel tesislerde deniz suyu deşarj ve su alma yapıları için boru hatları inşa edilmektedir. Bu tesisler için hayati önem taşıyan su alma ve deşarj yapılarının imalatı ayrı bir uzmanlık ve özen gerektiren imalatlardır.

2) Maden Projeleri

Maden projelerinde öncelikle sahanın düzeltilmesi ve Heap-leach uygulamasına hazır hale getirilmesi gerekir. Bunun için saha zemin yapısına uygun iş makineleri çok geniş bir alanda düzeltme, kesme, doldurma vb. çalışmalar yapılır.

3) Endüstriyel Tesisler

Fabrika ve endüstriyel tesislerin HDPE yangın hattı projelerini hayata geçiriyoruz. HDPE boru ve ek parçalardan imal edilen yangın hatları uzun ömürlü olduğundan bakım maliyetleri oluşturmadığından tüm tesislerde tercih edilmektedir. Robu İnşaat gerek yeni yatırımlardaki yangın hatlarını gerekse eski yangın hatlarının HDPE ile değiştirilmesi uygulamalarını sıkça yapmaktadır. Hatların yüksek basınçlı ve sürekli basınç altında çalışması sebebiyle HDPE boru kaynak işçiliğinin kusursuz olması gerekmektedir. Robu İnşaat deneyimli uzman ekipleriyle bu hizmeti vermektedir.

4) Hes Projeleri

Hes projelerinde regülatör yapısı ile yükleme havuzu arasındaki mesafede suyun taşınması için iletim kanalı bulunur. İletim kanalının inşası için topografyaya göre yapısı değişen platformların hazırlanması gerekir. Bu platformda kanal imalatı sırasında gerekli makine ve ekipman çalışacak ve sonrasında gerektiği durumda servis ve müdahale amaçlı olarak kullanılacaktır.
Hes projelerinde bu platformun hazırlanması için gerek idari izinlerin alınması gerekse topografyanın zorlu koşulları açısından meşakkatli bir safhadır.

5) Şebeke Hatları

İçme Suyu Şebekesi

İçme suyu şebekesi, yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacı ile bir ana isale hattı üzerinden son kullanıcıya kadar ulaştırılan suyun dağıtıldığı sistemdir. Yeni nesil şehir şebekelerinin imalatında ve eski hatların yenilenmesinde HDPE (High Density Polyethlene) borular sıklıkla kullanılmaktadır. Alın kaynak ve elektrofüzyon yöntemi ile birleştirilen HDPE borular kaynak yönteminin sağlamlığı bakımından güven vermekte ve plastik malzemenin işleme kolaylığı açısından da imalatta esneklik sağlamaktadır.

Kanalizasyon Şebekesi

Kanalizasyon, pis ve atık suların özel kanallar aracılığıyla toplanıp atılmasını sağlayan altyapı sistemidir. Eski tip kanalizasyon şebekelerinde beton malzemeden imal künk ya da büz adı verilen beton borular kullanırken, modern kanalizasyon sistemlerinde HDPE (High Density Polyethlene) malzemeden mamul koruge borular ve ya CTP (Cam takviyeli polietilen) borular kullanılmaktadır.

Doğal Gaz Boru Hatları

Doğalgaz boru hatları, doğalgazın kaynaktan ihtiyaç duyulan noktaya iletimi için inşa edilen boru hatlarıdır. Doğal gaz, ağırlıklı olarak elektrik üretimi ve sanayideki enerji ihtiyacı başta olmak üzere konutlardaki ısınma ve mutfak gazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmaktadır.

Doğal gazın ülkemizdeki kullanımı yaklaşık 25 yılı bulmaktadır. Doğal gaz ilk olarak Ankara’da kullanılmış, daha sonra İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Bursa olmak üzere diğer şehirlerimizde kullanılmaya başlanmıştır.

6) Katı Atık Depolama Sistemleri

Katı atık depolama tesislerinde tesisin kurulacağı alanın topografik özelliklerine göre projeye hazırlanması gerekir. Bunun için gerekli sıyırma, kesme ve dolgu işlemleri yapılır. Mevcut çöp alanından gaz toplama yapılacaksa muhakkak kil tabakaları uygulaması yapılmalıdır

7) Altyapı Taahhüt Projeleri